Parken Paradiset ligger i Vallastaden i Linköping, som är belägen i Västra Valla några kilometer sydväst om Linköpings stadskärna. I Vallastaden finns bland annat flera restauranger och en närlivs.

I Paradiset finns fina promenadstråk, lekplats, två grillplatser, en damm, olika sorters publika fruktträd som det går bra att plocka frukt ifrån och en dansbana/scen. De publika ytorna i parken sköts av Linköpings kommun. Det går att anordna evenemang i parken, för mer information och tillgång till el under evenemanget, kontakta kommunen via Kontakt Linköping.

I parken finns också 79 stycken privata odlingslotter och en pallkragsodling där medlemmarna i föreningen Paradisodlarna odlar. Det som växer på odlingslotterna tillhör odlarna och får därmed inte plockas.

Gratis 3-timmarsparkering finns på Schiörlins gata bredvid Paradiset. Publika toaletter finns på Friidrottsarenan bredvid Paradiset under deras öppettider och under odlingssäsongen så finns även en utomhustoalett (bajamaja) i Paradiset som sköts av kommunen.